Palveluidemme varieté ylettyy graafisesta suunnittelusta ohjelmointiin. Emme kuitenkaan pidä itseämme mainostoimistona, mutta varteenotettavana vaihtoehtona saada kaikki palvelut saman katon alta. Mitä useampi taho projektiin osallistuu, sitä byrokraattisemmaksi ja hitaammaksi projekti muuttuu. Hoidamme takuuvarmalla tyylillä, alusta loppuun, niin pienet kosmeettiset päivitykset kuin kovan luokan järjestelmien implementaatiot.

Voimme osallistua jo olemassa olevaan kehitystiimiin henkilöstövuokraus-periaatteella ja toteuttaa tehtävät annettujen ohjeiden mukaisesti. Toteutamme myös ratkaisuja “avaimet käteen” -periaatteella, jolloin suunnittelemme yhteistyössä asiakkaan kanssa reunaehtoja ja toteutamme niiden perusteella täydellisen ratkaisun. Näiden kahden toimintakonseptin välimaastoon jäävät vaihtoehdot ovat luonnollisesti myös toteutettavissa. Olemme joustavuudestamme tunnettuja!

Teemme töitä

Olemme jakaneet palvelumme eri kategorioihin, jotta sinun olisi helppo löytää ja lukea tarjolla olevista vaihtoehdoista. Vastaamme mielellämme kysymyksiinne sähköpostitse, tai puhelimitse. Tarjouspyyntöihin vastaamme mahdollisuuksien mukaan työpäivän sisällä.

Vi betjänar även våra kunder på svenska.

Though this site is mainly in Finnish, we also serve our customers fluently in English.

Konsultointi ja koulutus

Idoneus Solutions myy konsultointia avoimien lähdekoodien ohjelmistoista, lisensseistä sekä käyttöjärjestelmistä. Olemme alan asiantuntijoita, emmekä epäröi näyttää sitä. Erityisen polttopisteen kohteena ovat lähdekoodin tehokas uudelleenkäyttö (code-reusability) sekä innovatiiviset tavat sekoittaa olemassa olevia ratkaisuja.

Tunnemme itsemme kotoisaksi Linux ympäristössä ja tarjoamme palveluitamme myös käyttöjärjestelmän käyttöönotossa, huokein hinnoin. Linuxpalvelimien käyttöönotossa voimme antaa hands-on tukea konsultoinnin ohella, sekä järjestää johdettua koulutusta suuremmillekin ryhmille.

Asiantuntijapalvelut hinnoitellaan tuntitöinä, asiakkaan pyynnöstä.

Verkkosivut

Yritys tarvitsee tänä päivänä verkkosivut ollakseen mukana kilvassa asiakkaista. Verkkosivut ovat tarkemmin ajateltuna vain ihmisen laiskuutta – “Miksi menisin liikkeeseen katsomaan tuotetta jota voin katsoa kotona verkossa?”. Yritysten verkkohankinnoissa olemme vahvoilla. Panostamme kestävään verkkokehitykseen ja suunnittelemme asiakaslähökohtaisesti jokaisen verkkosivuston.

Dynaamiset vai staattiset sivut? Tyylitiedostot? Ylläpitosopimus? Julkaisualusta? Hostaus? Terminologia on vaikeaa ja sitä on paljon. Yritän seuraavassa hieman puhaltaa taikapölyä pois näistä termeistä.

staattinen vs. dynaaminen

Staattisilla sivuilla tarkoitetaan yleensä pelkkää sivun ulkonäköä, jossa yksi tiedosto vastaa aina yhtä näkymää selaimessa. Dynaaminen sivu tarkoittaa että itse teksti tai sisältö voidaan hakea jostain ulkopuolelta, esimerkkinä tietokanta. Dynaamisen sivun etuja ovat huomattavasti helpompi ylläpidettävyys, sekä nopeampi kehitystahti. Harvemmin enää staattisia sivuja myydään kaupallisessa tarkoituksessa, vaan ne lähinnä ovat kotikonstailijoiden aikaansaannoksia. Dynaamisuuden sivuihin tuo yleensä skriptauskieli, jota palvelin käsittelee ennen sen lähettämistä katsojan selaimeen.

tyylitiedostot

Tyylitiedostolla tarkoitetaan nimensä mukaan tiedostoa, joka antaa sivulle tyylin. Sitä vaihtamalla voi samalla rakenteella oleva sivu saada täysin erilaisen ilmentymän. Joskus tyylitiedosto pilkotaan vielä erikseen pienempiin osiin, joissa esimerkiksi yksi tiedosto on vastuussa sivuston rakenteesta ja toinen tekstin tyylittelystä. Tyylitiedosto tunnetaan ammattitermeissä CSS-tiedostona (Cascading Style Sheet) .

ylläpitosopimus

Ylläpitosopimus voidaan myydä esimerkiksi vuodeksi voimaan asiakkaalle. Ylläpitosopimus tarkoittaa että ulkopuolinen taho alistetaan ylläpitämään asiakkaan sivustoa. Ylläpito sopimuksen voi rajoittaa esimerkiksi uusimman sisällönhallinta-alustan version päivittämiseen tai se voi olla kaiken kattava, jossa asiakas vain kertoo miten sivuja tulee ylläpitää. Ylläpitäjät tunnetaan verkkosivuilla yleensä “Administrator” tai “Webmaster” tunnuksista. Ilman ylläpitosopimusta asiakas on yleensä itse vastuussa sivuistaan.

julkaisualusta

Julkaisualusta, Sisällönhallinta-alusta, alusta, platformi, CMS. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Julkaisualustat ovat suunniteltu tuottamaan yleisesti tarpeellisia toimintoja helposti käytettäväksi. Julkaisualusta huolehtii esimerkiksi uutisten järjestyksestä ja julkaisusta, käyttäjä vain syöttää oleellisen – eli uutisen ja otsikon. Alustoja on pilvin pimein verkossa, avoimeen lähdekoodiin pohjautuvia sekä kaupallisia. Julkaisualustat ovat yleensä raskaita skriptauskielen kirjastoja, joiden edelleenkehittäminen on verkkosivujen luojalla. Mikäli tarvitaan esimerkiksi toiminto jossa seurataan reaali-aikaisesti asiakkaan varastosaldoa, sellaista  ei välttämättä löydy julkaisualustasta. Tällöin asiansa osaava verkkokehittäjä aloittaa lisäkomponentin valmistuksen julkaisualustaan. Lisäkomponentit voidaan julkaista muille käyttöön avoimen lähdekoodin avuin, ja näin ollen seuraava joka tarvitsee varastosaldon seuraajaa, hyötyy aiemmin tehdystä työstä.

Verkkopalvelut

palvelimen ylläpito (on-request)

Palvelimien ylläpidolla tarkoitetaan yleensä vastuun ulkoistamista. Idoneus Solutions voi ylläpitää linux-palvelimia sekä niissä käytettäviä ohjelmistoja. Hinnat sovitaan tapauskohtaisesti.

konfigurointityöt

  1. Konfigurointityöt tuotantopalvelimelle: 200,00 € / tunti (alv 0%)
  2. Konfigurointityöt kehityspalvelimelle: 120,00 € / tunti (alv 0%)
  3. Palautukset varmuuskopioilta: 300,00 € (alv 0%)
  4. Uusien ohjelmien / komponenttien asennus: 200,00 € / alkava tunti (alv 0%)

infrastruktuurin suunnittelu

Palvelinten infrastruktuurin suunnittelu tarjouspyyntöinä.

palvelinvuokraus / hostaus

Emme vuokraa palvelintilaa, emmekä tarjoa hostaus -palveluita kuin poikkeustilanteissa. Palvelinvuokraukset ja hostaukset hoitavat yhteistyökumppanimme SH Networks

vuosisopimukset

Vuosisopimukset tuotantopalvelimien ylläpitoon alk. 3000,00 € / vuosi (alv 0%)

Tiesitkö, että..?

Sana ”idoneus” on latinaa ja tarkoittaa kykenevää tai sopivaa. Haluamme kuvastaa nimellämme tietotekniikan soveltuvuutta ongelmien ratkaisuun unohtamatta sosiaalista ympäristöä. Toimimme ihmisten läheisyydessä ymmärtääksemme ongelman joka vaikeuttaa työntekoanne. Tietotekniikka ei ole ratkaisu ongelmiin, ihmiset ovat.